Ensurepass

Question: 31

What is the main purpose of the Components tab in the Apache Felix Web OSGi Console?

 

A. Display the list of all CQ components of node type cq:Component in the repository.

B. A tool to create/edit/delete CQ components.

C. It will create a report of all the pages that are using CQ Components in the repository.

D. Allow you to Enable and/or Disable the various OSGi components.

 

Answer: D

 

 

Question: 32

You  are  installing  a  content  package  with  the  Package  Manager.  What  does  the  setting  Save Threshold in the Install Package dialog mean?

 

A. The time limit in milliseconds to save a batch of nodes to persistent storage in one transaction.

B. The  approximate  number  of  nodes  in  a  batch  that  is  saved  to  persistent  storage  in  one transaction.

C. The size in kilobytes to save a batch of nodes to persist storage in one transaction.

D. The maximum size in kilobytes of a temporary snapshot.

 

Answer: B

 

 

Question: 33

A change in a JSP is NOT being reflected.  How do you enforce a fresh parsing/compilation of the JSP file?

 

A. Search and delete the Java Class file from within /var/classes.

B. Restart the CQ Servlet Engine.

C. Add a query parameter in the page, which is using the JSP file.

D. Restart the bundle Apache Sling Scripting JSP Support.

 

Answer: A

 

 

Question: 34

Which type of Replication Agent do you create to flush the Web server cache for a newly activated page?

 

A. Create a Reverse Replication Agent on the author instance.

B. Set the Serialization Type property of the Default Agent to Dispatcher Flush.

C. Create a new replication agent and set Transport URI to point to the Web server.

D. Create a Dispatcher Flush Agent.

 

Answer: D

 

 

Question: 35

You create a Replication Agent on your Author instance. Which transportation user settings should you configure?

 

A. User credentials of the same user sending and receiving the replication.

B. User credentials of a user sending the replication.

C. User credentials of a user receiving the replication.

D. User credentials of a user with access rights to the pages being replicated.

 

Answer: C

 

 

Question: 36

Which statement correctly describes the OSGi installer service?

 

A. It is a provider that searches for nodes of type sling:osgiConfig.

B. It is a service that scans the CRX repository for artifacts and provides them to the JCR installer.

C. It is a central service for handling installs, updates and uninstall of artifacts.

D. It is a service searching the CRX repository for folders named install.

 

Answer: C

 

 

Question: 37

Given the CQ Dispatcher configuration in the /filter section:

/filter

{

/0001 { /glob “*” /type “deny” }

/0002 { /glob “* /content/geometrixx[./]*” /type “allow” }

/0003 { /glob “* /content/geometrixx/company[./]*” /type “deny” }

/0004 { /glob “*” /type “allow” }

}

Which rule will be applied to the request: /content/geometrixx/company/news.html?

 

A. Request denied, because of rule 0001. The first rule that matches the request will be applied.

B. Request served, because of rule 0002. The configuration can only be applied to the second level path.

C. Request denied, because of rule 0003. The configuration with the closest match will be applied.

D. Request accepted, because of rule 0004. The last configuration that matches the request will be applied.

 

Answer: D

 

 

Question: 38

Given the configuration in the Apache Web server httpd.conf:

<Directory / >

<IfModule disp_apache2.c>

SetHandler dispatcher-handler

</IfModule>

Options FollowSymLinks AllowOverride None

</Directory>

What is the purpose of the SetHandler option?

 

A. Enable the CQ Dispatcher only for requests to the / page.

B. URL rewrite configuration directory for the CQ Dispatcher.

C. Enable the CQ Dispatcher for all requests to the server.

D. Define the name of the CQ Dispatcher configuration file.

 

Answer: C

 

 

Question: 39

You want to create a custom widget. In which type of folder should you create the custom widget?

 

A. Create a folder within the component’s folder, then assign nodeType   = nt:folder and name it “widgets”

B. Create a folder of nodeType = nt:unstructured within your project folder and CQ will recognize it automatically

C. Create a folder under your /etc/design, nodeType = nt:folder and name it “widgets”

D. Create a folder under your project folder in /apps with the nodeType = cq:ClientLibraryFolder and set property sling:resourceType = widgets/clientlib

 

Answer: D

 

 

Question: 40

Which flag should you set when you configure the mod_rewrite rules of the Apache Web server when you are including the CQ Dispatcher module?

 

A. ‘G’ flag to force the server to return a 410 Gone status with the response.

B. ‘PT’ flag to send the original request through to processing pipeline for the Dispatcher to respond.

C. ‘R’ flag to force all the requests to be redirected to the location specified in the rewrite rule.

D. ‘T’ flag to set the MIME type for all the HTTP responses.

 

Answer: B

 

 

Comments are closed.